Ihmeellinen ekoprintti -näyttely


20-vuotisjuhlavuottaan viettävän Värjärikilta ry:n näyttely CraftCornerissa Helsingissä on osa vuoden käsityötekniikkaa, luonnonväreillä värjäämistä, esitteleviä tapahtumia. Ihmeellinen ekoprintti esittelee yhdeksän taiteilijan ja käsityöläisen teosten kautta luonnonvärien mahdollisuuksia kankaankuvioinnissa.

Ekoprintti on verrattain uusi tekniikka, jolla puunlehtien, kasvien ja sienten herkät muodot ja värit kuvioivat kankaan. Kuviot siirtyvät kankaalle lämmön, ajan ja puretteiden yhteisvaikutuksesta. Onnistunut lopputulos on yhdistelmä kasvituntemusta, värikemiaa, kokeiluja ja taitoa, sekä luontoa kuuntelevaa ja kunnioittavaa asennetta. Näyttelytöissä nähdään myös muiden kankaan värjäys- ja painantatekniikoiden jälkeä, kuten shibori-värjäystä, kasviväripainantaa ja -maalausta.

Näyttely esittelee kymmenittäin luonnosta saatavia värejä: kotimaisista kasveista ja sienistä saatavia, klassisia kansainvälisesti käytettyjä kaunovärejä, keittiöiden ja teollisuuden sivuvirroista uutettavia olevia sävyjä, ja kotipuutarhassa kasvatettavista kasveista saatavia värejä.

Taiteilijat: 

Kaarin Hellman, Maarit Humalajärvi, Kirsi Mantua-Kommonen, Outi Mäkelä, Ulla Lapiolahti, Tiina Lilja, Mervi Vuolas, Päivi Vaarula, Siiri Walve.

Näyttelyn yhteydessä järjestetään myös maksullisia ekoprinttityöpajoja. Näistä Värjärikilta tiedottaa erikseen.

Ihmeellinen ekoprintti -näyttely 2.–30.3.2022

ma–pe klo 10–18, la 10–17
Craft Corner Taito Galleria, Eteläesplanadi 4, Helsinki

 

Kuvan teos: Yksityiskohta Outi Mäkelän teoksesta Metsäpuutarhassa

 

Värjärikilta

Värjärikilta ry on luonnonvärjäreiden oma yhdistys, joka pyrkii toiminnallaan kokoamaan luonnonväreistä kiinnostuneita yhteisen, värikkäästi porisevan padan äärelle. Kilta myös ylläpitää ja kehittää Suomessa Unescon elävän aineettoman perinnön luetteloon kirjattua luonnonväreillä värjäämisen perinnettä.

www.varjarikilta.fi

Sijainti

Eteläesplanadi 4
Helsinki
Suomi
Design District Illustration
event

CraftCorner

ma–pe 10:00–18:00
la 10:00–17:00
su Suljettu