Hemmo Siponen // No Volume // tm•galleria 13.4. – 7.5.2023


Pistelähde on materiaalin tai informaation lähde, joka vaikuttaa pistemäiseltä. Sen pistemäisyys on määritelmällinen yksinkertaistus, tai johtuu osiensa tarkastelun erottelukyvyn rajoista.

Otin teosten toteuttamiseen vaikutteita valonlähteen pelkistymisestä pisteeksi, erottelukyvyn rajoista, sekä kuvitelmista erottelukyvyn tuolla puolen. Käänsin pisteen ympäri.

Vaikutuin ajatuksesta, mitä meistä kimpoavalle heijastukselle tapahtuu, kun se päästetään ulkoilemaan pilvettömänä päivänä. Ajattelin mykkää kuvavirtaa, siroavaa, hiipuvaa, välkehtivää, litteää ja kiertyvää, ulkoreunojaan kohti himmenevää valokeila-olentoa, jonka rytmi jatkuvasti katkeaa öisin ja pilvisin, sekä katoilla, katoksilla, puilla, paksulla ilmalla ja muilla esteillä torjuttuna.

Näyttelyn teokset ovat kuviteltuja ruutuja äänettömästä animaatiosta, jona säteilemme taivaisiin.

Hemmo Siponen

Hemmo Siponen (s. 1991 Helsinki) on valmistunut  Taideyliopiston Kuvataideakatemiasta 2019. Näyttelyn teokset ovat vesivärimaalauksia. Siposen edellinen yksityisnäyttely oli Sinne galleriassa Helsingissä vuonna 2021, hänen teoksiaan on mm. Saastamoisen säätiön ja Helsingin taidemuseo HAMin kokoelmissa.

tm•galleria on avoinna: ti, to, pe 11-17, ke 11-18
la 11-16, su 12-16
Taiteilijatapaaminen 7.5. 14-16

Sijainti

Erottajankatu 9 A 1
00130 Helsinki
Finland
Design District Illustration
event