Helena Tuura ”Elämän kevät” Maalausnäyttely Galleria Kajasteessa


Näyttely avoinna su 03.05. saakka. Tervetuloa!

“Maalauksissani käsittelen ihmistenvälisiä suhteita, mielentiloja – ihmistä kaikkinensa.

Kevät on uudelleensyntymisen aikaa. Elämä alkaa alusta. Tänä keväänä valo yllätti minut. Ensimmäinen auringon pilkahdus sokaisi. Kuin verho olisi vedetty äkkiä pois ikkunasta. Olin sekaisin valosta. Yhtäkkiä käytinkin erilaisia värejä kuin ennen ja klassinen musiikki siivitti sivellintäni.

Maalaaminen on minulle puhdistava kokemus. Maalaan tunteitani näkyväksi. Inspiraationi lähteenä ovat elämänkokemuksiini liittyvät teemat, ihmisten väliset suhteet, inhimilliset tunteet ja mielentilat.

Kuten englantilainen matemaatikko ja filosofi Alfred Whitehead on kirjoittanut: ”Ensin on esteettinen kokemus, voimakkaasti tunnettu – emotionaalinen kokemus, johon liittyy älyllisiä havaintoja – sitten se vaatii täsmällisen taiteellisen muodon.

Kaikki millä on mitään merkitystä on sen kokemuksen oikeellisuus, josta taide syntyy ja jos se syntyy vain tietoisesti nokkelasta järkeilystä, on se ennalta tuomittua – käyt kauppaa toisarvoisilla havainnoilla ja suhteellisen pinnallisella kokemuksella: se ei kanna syvimmän totuuden leimaa.”

Viime vuoden kuvitin ystäväni Marika Kojon esikoisrunokirjaa ”Vihaan portaita”, väkeviä naisen tuntoja. Kuvitustyö avasi minulle uuden luomiskauden. Uusi tekniikka – piirtäminen, akvarellivärit ja tussi tulivat kuvaan.”

CV Helena Tuura

http://www.helenatuura.fi

Sijainti

Bulevardi 32
Helsinki
Suomi
Design District Illustration
event