Ekoliputus yhdistää kaksi värjäysnäyttelyä


Samanaikaisesti Ihmeellinen ekoprintti -näyttelyn kanssa on Designmuseossa 21.1.–27.3. esillä luonnonväreistä kertova Vihreää väriä –näyttely, jonka on tuottanut Suomen käsityön museo, ja jossa Värjärikillan juhlavuotta viettämään liittyvät myös Biocolour-hanke sekä Coloria.net väritietopankki https://www.designmuseum.fi/fi/exhibitions/vihreaa-varia/

Maaliskuun ajan Helsingin Kaartinkaupungin kaduille, puistoihin ja näyteikkunoihin levittäytyy Värjärikilta ry:n EKOLIPUTUS. Eri tekniikoilla toteutetuista, luonnonvärjätyistä ja -painetuista kolmioviireistä kootaan teospolku; kävelyreitti, joka värittää ja elävöittää kevättalvista katukuvaa.

EKOLIPUTUKSEN tavoitteena on tekstiilitaiteen ja taidekäsityön keinoin nostaa kuluttajien tietoisuuteen ja julkiseen keskusteluun luonnonvärien mahdollisuuksia kestävämmässä tekstiilituotannossa. Teospolku yhdistää Designmuseon Vihreää väriä -näyttelyn ja CraftCornerin Ihmeellinen ekoprintti –näyttelyt toisiinsa.

Kolmionmuotoisista viireistä toteutettuja lippusiimoja voi löytää Kaartinkaupungin puistoissa, kadunkulmissa ja liikkeiden näyteikkunoissa esittelemässä luonnonvärien tarjoamia pehmeitä, sointuvia väriskaaloja. Näyttelykokonaisuuden tavoitteena on herätellä tekstiilien kuluttajia ja ammattilaisia miettimään, voisiko nykyiset, raakaöljypohjaiset värit vähitellen korvata elävillä luonnonväreillä.

Teospolku alkaa Korkeavuorenkadulta Designmuseolta ja päätyy Eteläesplanadin ja Unioninkadun kulmassa Taito Shopin yhteydessä olevaan CraftCornerin Taito Galleria -näyttelytilaan.

Helsingin kaupungin puistoista matkan varrelle sijoittuvat Koulupuistikko (Korkeavuorenkatu-Ratakatu-Yrjönkatu) ja Kolmikulma eli Dianapuisto, joihin molempiin tulee useiden kymmenien metrien pituiset, värikkäät lippusiimat.

Lisäksi julkisia toimijoita mukana ovat Korkeavuorenkadun Paloasema #stadinbrankkarit, jonka pitkä aita saa värikkään liputuksen, sekä Richardinkadun kirjasto, jossa värjäys- ja käsityöaiheisesta kirjallisuudesta kootaan kokonaan oma esittelynsä aulan teemahyllyihin.

Myös useat yksityisyritykset ovat antaneet näyteikkunansa galleriatilaksi: lankakauppa Menita Korkeavuorenkadulla, sekä antikvariaatti Johannes, silkkikangasmyymälä Villisilkki, ja Nappitalo Yrjönkadulla. Lähempänä CraftCorneria Fabianinkadulla kasvisravintola Zucchini tarjoaa arkipäivisin lounastauon paikan näyttelyä kiertäville. Kasarmintorin kaunis, vanha kioski saa myös ekoliputuksen pintaansa.

Sijainti

Eteläesplanadi 4
00130 Helsinki
Suomi
Design District Illustration
event

CraftCorner

ma–pe 10:00–18:00
la 10:00–17:00
su Suljettu