Anita Jensenin näyttely MUJI Small Galleryssa


Uusi näyttely MUJI Small Galleryssa – Anita Jensenin vaikuttava ja kiehtova SYDÄMEN KENTTÄTUTKIMUKSIA on avautunut yleisölle. 

Anita Jensen on helsinkiläinen Taideakatemiasta valmistunut kuvataiteilija ja taidegraafikko, joka on opiskellut ja työskennellyt Japanissa useita kertoja. Hänen taidettaan on ollut esillä laajasti eri puolilla maailmaa. Taidetyön ohella Jensen opettaa Aalto yliopistossa.

Matkoillani ja työskennellessäni kotona, noudatan päämäärätiedottoman kuljeskelun, harhailun ”metodia”, jonka kautta syntyy havainnoinnin tapa ja joskus melkein tajunnantilan muutos.  

Mutta harhailuni ei ole vain päämäärätöntä ajelehtimista ja viipyilyä fyysisesti  eri paikoissa, vaan myös tai pelkästään mielessä ja mielikuvien maailmassa. 

Toinen ”metodini”, joka on johtanut minut tällaiselle kuvakielen alueelle, on intohimoinen jopa fetisistinen keräilijän luonteeni. Nämä molemmat ”metodit” iskevät erityisesti matkoillani Japanissa, ja ne pohjautuvat elämän ja kokemusten nälkään ja onneksi johtavat  myös hetkellisiin elämän ymmärtämisen puuskiin.”

Näyttelytilaan on vapaa pääsy 26.2. saakka. Tila sijaitsee MUJI myymälän sisällä ja on avoinna MUJI myymälän aukioloaikojen mukaisesti.

 

Design District Illustration
event