ISSEY MIYAKE silmälasi- ja aurinkolasimallisto tulee myyntiin Suomessa


Japanilaisen muotisuunnittelijan Issey Miyaken silmälasi- ja aurinkolasimallisto tulee myyntiin Suomessa. Issey Miyake tunnetaan teknologia-aiheisista vaatteistaan, parfyymeistään ja kelloistaan sekä mustista poolopaidoista, joita hän valmisti Applen edesmenneelle perustajalle Steve Jobsille. Suomessa hän on tehnyt yhteistyötä Iittalan ja muotoilija Harri Koskisen kanssa.

Issey Miyaken Bones Series – kehysmalliston suunnittelussa lähtökohtana on ollut yksinkertaisuus, ajattomuus sekä yksityiskohtien laatu ja hienostuneisuus. Tavoitteena on, että kehyksiä rakastetaan vuosia eteenpäin. Suunnittelun kantavana ajatuksena on ollut metallilanka, joka on ”ohut kuin siveltimen veto”. Kaunis linja alkaa toisesta aisanpäädysta ja jatkuu keskiosan yli toiseen aisanpäätyyn. Tästä kehystä kantavasta rakenteesta mallisto sai nimensä, sillä rakenne muistuttaa ihmistä kannattelevaa luustoa.

Issey Miyaken mallistossa on kolme osaa (Bones I, Bones II, Bones III), joista jokaisella on omat erityispiirteensä kuten linssien vaihdettavuus, värien leikki sekä selluloosa-asetaatin ja metallin yhdistäminen. Jokaista kehystä voi käyttää niin silmälaseina kuin sävysävyyn sovitetuilla linsseillä aurinkolaseina. Erilaisia kehysmalleja on kaikkiaan 40. Titaanista valmistetut kehykset valmistaa Kaneko Optical.

Mallisto on Suomessa myynnissä yksinoikeudella optikkoliike alain mikli boutiquessa Mikonkadulla. Liikkeen omistaja Katariina Turunen on innoissaan mallistosta: ””Olen ollut Issey Miyaken ihailija jo pitkään ja arvostan suuresti hänen töitään. On ilo saada tämä hieno kehysmallisto myyntiin. Pidän erityisesti kehysmalliston puhtaista ja hienostuneista linjoista. Myös titaniumista valmistettujen kehysten keveys tekee niistä mukavat käyttää”.

Malliston hinnat vaihtelevat 490 eurosta 620 euroon.

Design District Illustration