Jewellery

Kultaseppä Kulmala

Näytä kartalla
Kultaseppä Kulmala

Kultaseppä Kulmala

Kultaseppä Kulmalan tarina alkoi vajaa 40 vuotta sitten pienessä Orimattilan pitäjässä, Käkelän kylässä. Koulupoika Kulmala vietti paljon aikaa huopatossutehtaan konemestarin työstä eläkkeelle jääneen isoisänsä kanssa. Pojan ja isoisän päivät kuluivat keksintöjä rakennellen, linkkuveitsellä puuta vuoleskellen ja kadonneita aarteita pihapiirista etsien. Isoisän olohuoneen kirjahyllystä poika löysi ison vihreän karttakirjan, jossa kerrottiin maankuoren aarteista. Kirjan yhdellä aukeamalla oli värikkäitä kuvia jalokivistä: safiireista, smaragdeista, topaaseista ja turmaliineista. Poika oli lumoutunut.

Vuosia myöhemmin herra Kulmala avasi oman kultasepänliikkeensä Helsingin Ullanlinnassa. Näihin päiviin mennessä Kulmalan kultasepät ovat valmistaneet tuhansia timanttisormuksia ja lukuisia värikkäitä jalokivikoruja.

www.kultaseppakulmala.fi | Instagram: @goldsmithkulmala

 

1805 by Kulmala

1805 on Kulmalan keväällä 2017 lanseeraama korumallisto, joka on saanut inspiraationsa vanhoista tarinoista, kuvataiteesta ja pohjoisesta luonnosta. Korumalliston lisäksi 1805 on kirja, jota voi lukea sivulla 1805story.com. Kirjassa sadun päähenkilönä on Goldsmith. Hän elelee yksin luonnon ympäröimänä ja uskoo olevansa onnellinen. Kaipuu kuitenkin kalvaa häntä, sillä hän on menneisyydessään kadottanut rakkaansa. Tarinaan kytkeytyy taianomaiset korut, jotka johdattelevat vastahakoisen Goldsmithin lähikylään selvittämään, mitä aikoinaan oikein tapahtui. Korut, jotka kuuluvat mallistoon syntyvät siis fiktiivisessä maailmassa tai heijastelevat sitä. Osalla niistä on ratkaiseva merkitys Goldsmithin matkalla, osa niistä liittyy kertomuksen tapahtumapaikkoihin, ympäristöön ja esineisiin.

www.1805story.com | Instagram: @1805story

Design District Illustration
information