Art, Galleries & Museums

Galleria Sculptor

Näytä kartalla
Galleria Sculptor
Galleria Sculptor on Suomen ainoa kuvanveistotaiteeseen keskittynyt nykytaidegalleria. Helsingin keskustassa sijaitsevaa galleriaa ylläpitää Suomen Kuvanveistäjäliitto ry. Galleria Sculptorin näyttelyohjelmisto nostaa vuosittain monimuotoisesti esille kuvanveistoa ja tilallista taidetta. Sculptorin näyttelyt tarjoavatkin kävijöille ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua nykykuvanveiston koko ajan laajentuvaan kenttään.

Sculptorissa on lisäksi myyntikokoelma Veistoskauppa, jossa myydään liiton jäsentaiteilijoiden pienoisveistoksia sekä Isot veistokset osto- ja vuokrauspalvelu. Suomen Kuvanveistäjäliitto järjestää myös muutaman vuoden välein laajempia nykykuvanveiston näyttelyprojekteja, jotka sijoittuvat esimerkiksi julkiseen tilaan.

Näyttelyt keväällä 2023:

6.–29.01.
Suvi Sysi

3.–26.2.
Iida Pii (galleria), Anna Hyrkkänen (studio)

3.–26.3.
Anssi Taulu (galleria), Laura Lilja (studio)

31.3.–23.4.
Olli Keränen

28.4.–21.5.
Nuoret-näyttely: Anna Anundi & Samira Elagoz

26.5.–18.6.
Laura Lappi (galleria), Nuutti Koskinen (studio)

 

Kuvanveistäjien ja taidegraafikoiden teosvälitys järjestetään vuosittain. Tänä vuonna TEOS 2023 -tapahtuma järjestetään kolmatta kertaa Sörnäisissa, Suvilahden Kattilahallissa 22.9.–1.10.2023. Tapahtumaan on vapaa pääsy ja ostamansa teoksen saa heti mukaan! Teosten verkkomyynti on käynnissä 22.9.–31.10.2023.

 

Kuvassa näkymä Anssi Taulun Konkretia-näyttelystä. Kuva: Aukusti Heinonen.

 

Design District Illustration
information