Art, Galleries & Museums

Galleria Sculptor

Näytä kartalla
Galleria Sculptor
Galleria Sculptor on Suomen ainoa kuvanveistotaiteeseen keskittynyt nykytaidegalleria. Helsingin keskustassa sijaitsevaa galleriaa ylläpitää Suomen Kuvanveistäjäliitto ry. Galleria Sculptorin näyttelyohjelmisto nostaa vuosittain monimuotoisesti esille kuvanveistoa ja tilallista taidetta. Sculptorin näyttelyt tarjoavatkin kävijöille ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua nykykuvanveiston koko ajan laajentuvaan kenttään.

Sculptorissa on lisäksi myyntikokoelma Veistoskauppa, jossa myydään liiton jäsentaiteilijoiden pienoisveistoksia sekä Isot veistokset osto- ja vuokrauspalvelu. Suomen Kuvanveistäjäliitto järjestää myös muutaman vuoden välein laajempia nykykuvanveiston näyttelyprojekteja, jotka sijoittuvat esimerkiksi julkiseen tilaan.

Näyttelyt keväällä 2024:

6.–28.01.
Restlessminds: ”Kaikki on hyvin” 

2.–25.2.
Jussi Haro: Street Dreams (galleria), Joonas Siren: Liminal Objects (studio)

1.–24.3.
Charlotta Östlund

29.3.–21.4.
Lukas Malte Hoffman: Growing Pains (galleria), Emilia Niskasaari: Saunamummo, Matoblues ja Marraskuu (studio)

26.4.–19.5.
Kirsi Tapper (galleria), Savu E. Korteniemi (studio)

24.5.–16.6.
Inma Herrera (galleria), Felipe de Ávila Franco (studio)

Kuvanveistäjien ja taidegraafikoiden teosvälitys järjestetään vuosittain. TEOS 2024 -tapahtuma järjestetään toukokuussa Kaapelitehtaan Merikaapelihallissa 11.–19.5.2024. Tapahtumaan on vapaa pääsy ja ostamansa teoksen saa heti mukaan! Teosten verkkomyynti on käynnissä samanaikaisesti tapahtuman kanssa.

Kuvassa näkymä Laura Lapin näyttelystä Galleria Sculptorissa vuonna 2023. Kuva: Aukusti Heinonen.

 

Design District Illustration
information