Taideseikkailulla Taidesalonki PIIRTOSSA 29.5.‑3.6.2018

Seitsemän taiteilijan yhteisnäyttelyssä esillä yli 50 teosta

Yhteistä kaikille näytteilleasettajille on opiskelu Heidi Göranssonin johdolla Helsingin Taiteilijaseuran järjestämillä kursseilla. Eri tekniikoita opiskeltaessa työ on usein aloitettu tietyllä tekniikalla, mutta viimeistely onkin tehty jollain aivan toisella.

Taidesalonki PIIRTOSSA teokset olivat esillä ensimmäistä kertaa.

  •  Tuleva luokanopettaja Venla Haikonen ajautui taidekurssin kautta uudestaan taiteilun pariin. Taide ja taiteilu ovat tuoneet elämääni uutta hyvää energiaa. Maalailu on parhaimmillaan innostumista, fiilikseen heittäytymistä ja vapautumista.”
  • Tuija Halmekoski on ammatiltaan toimittaja. ”Olen kaiken kauniin ystävä, tarkkailija, elämysten metsästäjä, käsillä tekijä, mondeemi maalainen. Taiteen tekeminen on minulle tarinan kertomista. Jännittävää, sillä jokainen lukee tarinoista ihan omaa tarinaansa.”
  • Vaikka Taideteollisen ovet eivät avautuneet Hanna Henrioudille 18-vuotiaana, on taide kulkenut hentoisena punaisena lankana halki vuosikymmenten. ”Perhe, työ ja mutkat matkassa ovat ajoittain häirinneet tätä rakkaussuhdetta, mutta nyt langanpää on taas löytynyt.”
  • Ilona Joensuun päätyö on perheyritys Henkan Kuljetus Oy:ssä. Taidekursseilla hän on kokeillut useita tekniikoita grafiikasta keramiikkaan. ”Olen aina piirtänyt ja muovailukin on lähellä sydäntä. Erityisen tärkeitä minulle ovat värit, tunnelma ja huumori. Tykkään tehdä teoksia, joissa on jokin tarina. Opiskelu jatkuu syksyllä, ja aion olla myös entistä ahkerampi vieras eri näyttelyissä.”
  • Helena Luoma-Kyyny on montaa osaava suunnitteluassistentti Rockplanilla. ”Taide on tärkeintä elämässä. Jos sitä ei ole, lakastun. Pelkkä taiteen katselu ja sen ympäröimänä oleminen saa olon tuntumaan keveältä!”
  • Elokuvalehti Episodin päätoimittaja Jouni Vikman piti piirtämisestä jo nuorena, mutta kuten yleensä, elämä tuli kaiken kivan tilalle. Kaveri houkutteli kurssille viisi vuotta sitten ja sillä tiellä olen edelleen. Muutama sunnuntaitunti vain ’omaa leikkiaikaa’ nollaa viikon mukavasti ja antaa energiaa uudelle. Taide on auttanut päästämään irti ennakkoasenteista ja -odotuksista. Teos alkaa muodosta tai väristä, kun kynän tai siveltimen laittaa paperille. On oltava ajattelematta ettei osaa.”
  • Deloittella johtajana työskentelevälle Kirsi Vuorelalle taiteen tekeminen on haaste, seikkailu ja tutkimusmatka. Mitä mielikuvitus tuottaa ja miten sen saa siirrettyä paperille? On kiinnostavaa kokeilla eri tekniikoita. Näyttelyä tärkeämpää on ollut itse tekeminen. Se on mukaansatempaavaa, terapeuttista ja tärkeää vastapainoa hektiselle työlle. Leipätyöni, yritysjärjestelyissä konsultointi on myös melkoista seikkailua päivästä toiseen.”

 

  • Design District Illustration