Tamara Piilola: Flora – maalauksia tm•galleriassa 1.2.–19.2.2017


Näyttelyni koostuu suurikokoisista luontoaiheisista öljymaalauksista, joissa trooppinen runsaus on läsnä väreissä ja muodoissa. Luonnossa esiintyvät vyö-ryt ovat yksityiskohtiensa takia mielestäni loputtoman kiinnostavia katsella.

Aihepiirini on klassinen ja naisellinen. Maalaukset ovat huolellisesti läpimaalattuja ja täynnä valon ja varjon vaihteluita. Maisemallisuus ja viitteet valokuvaan ovat niille ominaisia. Toisinaan keskityn graafisempiin aiheisiin, jotka kuvionomaisesti peittävät koko maalauksen pinnan.

Luonnostelen maalaukset kollaasitekniikalla itse ottamistani kuvista, joita muokkaan huoletta kuvankäsittelyohjelmalla itselleni sopiviksi. Pidän sommittelua erittäin tärkeänä osana työskentelyäni, sillä se tarjoaa maalauk-selle tukevan rungon, jonka päällä voi irrotella maalauksellisuuden kanssa.

Värien puhtaus ja ilmaisuvoima ovat toinen tärkeä elementti maalauksissani. Pyrkimykseni käyttää mahdollisimman puhtaita ja kirkkaita pigmenttejä tekevät maalaukseni tunnistettaviksi. Pyrin maalaamaan pinnan kerralla valmiiksi, jotta siveltimenjälki ja väri pääsisivät puhtaina oikeuksiinsa. Maisema ja kasviaiheet tarjoavat haastetta sekä muodon että värien suhteen, sillä molemmilla on maalaustaiteen historiassa pitkät perinteet.

Tamara Piilola

  • Tamara Piilola (s. 1977 asuu Helsingissä) on opiskellut maalaustaidetta Turun Piirustuskoulussa, Helsingin Kuvataideakatemiassa sekä Leipzigin Hochschule für Buchkunstissa. 2016 Piilola palkittiin Pro Arte –tunnuksella, palkintonäyttely oli esillä Didrichsenin taidemuseossa 2016. Piilolan teoksia on ollut lukuisissa näyttelyissä, tm•galleriassa hänellä on ollut yksityisnäyttely myös 2010. Piilolan teoksia on mm. Jenny ja Antti Wihurin rahaston – Rovaniemen taidemuseon, Sara Hildénin taidemuseon, HAM Helsingin taidemuseon, Wäinö Aaltosen taidemuseon, Didrichsenin taidemuseon ja Turun kaupungin kokoelmissa.

Sijainti

Erottajankatu 9
Helsinki
Suomi
Design District Illustration
event

tm•galleria

ma Suljettu
ti 11:00–17:00
ke 11:00–18:00
to–pe 11:00–17:00
la 11:00–16:00
su 12:00–16:00