Susanna Vuorio: Olipa kerran elämä, tm•galleria 18.11.-5.12.2020


Näyttelyni maalauksissa ihmishahmot ovat arkisissa tilanteissa mm. syömässä, kotona, töissä ja pihalla. Tilanteet tulevat suoraan elämästä, ne ovat tapahtumia, joita olen itse kokenut tai nähnyt.

Maalausten henkilöt ovat anonyymejä, tuntemattomia, he syntyvät suunnittelematta, omasta päästä. Tarkoituksena ei ole kopioida todellisuutta valokuvamaisesti tai sellaisena kuin se kiiltokuvissa halutaan nähdä. Yritän rehellisellä, fyysisellä maalaamisella kertoa ja tuoda esiin elämästä jotakin sellaista, mitä ei ehkä muuten voida sanoa.

Tein aiempaan yksityisnäyttelyyni maalauksia, joissa oltiin ehkä enemmän liikkeellä julkisissa tiloissa – ruokakaupassa, kampaamossa, kadulla. Nyt olen käsitellyt enemmän ihmisen olemista, yksinäisyyttä, itsekkyyttä sekä itsenäisyyttä ja sen menettämistä.

Olen tehnyt esimerkiksi ruokailuaiheisia maalauksia. Kaikki ihmiset syövät tai ovat “syötettäviä”. Kun ollaan kotona, on lupa vain olla. Yhteiskunta kuitenkin olettaa ja toisinaan pakottaa suorittamaan (“To-do List”), ja voi tulla onnistumisia sekä romahtamisia, viimeisimpänä menetyksiä (“Eutanasia”), johon sanani eivät enää riitä.

Susanna Vuorio

Sijainti

Unioninkatu 26
Helsinki
Finland
Design District Illustration
event

tm•galleria

ma Suljettu
ti 11:00–17:00
ke 11:00–18:00
to–pe 11:00–17:00
la 11:00–16:00
su 12:00–16:00