Exhibition // 
Elina Heilanen, Petra Lehtinen and Susanna Saarikko @LIIKE Temporary Showroom
During Helsinki Design Week graduates from Aalto University are presented. This year LIIKE has invited Elina Heilanen and Susanna Saarikko & Petra Lehtinen to show their collections.
Helsinki Design Weekin aikana Liike esittelee jälleen Aalto-yliopistosta valmistuneita suunnittelijoita.
Tervetuloa avajaisiin torstaina 16. syyskuuta 2021 kello 16-20. 
Näyttely on avoinna Liikkeen aukioloaikoina perjantaista lauantaihin 17.-18. syyskuuta.
  • Elina Heilanen
Mallisto ”No Man’s Garden” on saanut inspiraationsa Henry David Thoreaun töistä ja eritoten luontoa kuvaavista teksteistä. Mallisto maalaa kuvan hahmosta, joka jättää taakseen yhteiskunnan tullakseen osaksi luontoa, liikkumatonta aikaa ja maisemaa. Erämaa ei ole piilopaikka, vaan toinen olemisen todellisuus.
Ulkovaate-estetiikkaa ja renessanssin pukeutumisen elementtejä yhdistelevä mallisto on valmistettu ylijäämämateriaaleista ja malliston kankaat ovat käsinpainettu silkkipaino- ja vesimarmorointitekniikoita yhdistäen.
  • Petra Lehtinen & Susanna Saarikko
Yhteismallistomme on taiteellinen näkemys jatkuvuuden käsitteen ymmärtämisestä. Kaavallisen työskentelyn pohjana käytimme matemaattisen tutkimusalan, topologian periaatteita ja kuvastoa. Tällä metodilla saavutimme mielenkiintoisia ulottuvuuksia vaatteen käyttökokemusta tarkastellessa. Topologiset kaavaratkaisut tarjoavat vaatteille monia ominaisuuksia: uudenlaisen siluetin sekä painopisteiden, massan ja jatkuvuuden tunnun.
Jatkuvat rakenteet ja pehmeät materiaalit tuntuvat miellyttävältä päällä sekä sopivat monille vartaloille. Lisäksi malliston itsevaletut metalliset pienoisveistokset sekä Aalto CHEMARTS:ssa valmistettu selluloosa- biomateriaali viestivät yhteisestä kiinnostuksesta tiedettä, intuitiivista suunnittelua sekä monipuolista yhteistyötä kohtaan.
kuvat: Sofia Okkonen
Tapahtuma on osa Helsinki Design Weekin ohjelmaa. 
Pohjoismaiden suurin muotoilufestivaali Helsinki Design Week 2021 järjestetään 9.–19.9.2021.
AINO HEINIÖ / ANNILIINA.S / DUSTY / FNRM
MIIA HALMESMAA / MIRKKA METSOLA / VAINIO.SEITSONEN

Sijainti

Fredrikinkatu 24
Helsinki
Suomi
Design District Illustration
event

Liike

ma–pe 11:00–18:00
la 11:00–16:00
su Suljettu