Hyvää syntymäpäivää Helsinki!

Design District Helsinki jututti toukokuussa Instagramin livelähetyksissä Designkortteleissa vaikuttavia ihmisiä. Kysyimme, miten he viettävät täydellistä kesäpäivää Helsingissä.

 

Lovia on suomalainen laukku- ja asustebrändi. Heidän missionaan on moderni kiertokulku, jossa otetaan mallia luonnosta. Lovian Ada Aadeli kertoi että upeinta Helsingissä on luonnon ja kaupunkielämän sulautuminen yhteen – Adan kesäpäivään kuuluukin ehdottomasti luontokokemus yhdistettynä kaupunkikävelyyn. Aamupäivällä hän suuntaa johonkin Helsingin edustalla olevista monista saarista ja lounaalle Ada palaa Fredrikinkadulla sijaitsevaan Ravintola Nollaan. Ada vinkkaa Fredalla käynnissä olevasta Väriportaali-taideprojektista, jossa liiketilojen näyteikkunoihin on syntynyt toinen toistaan upeampia taideteoksia. Katukuvaa värittävät teokset ovat ihasteltavana ainakin heinäkuun loppuun saakka. Ada suosittelee käyntejä myös second hand -vaatteita myyvässä Relovessa sekä Kaarna Living -lifestyleliikkeessä, joka on pieni ekologisten tuotteiden tavaratalo.

 

Fredrikinkadun Väriportaali-ikkunataideprojektin takana olevat Björk Hijoort ja Verneri Välimaa ovat muuttaneet Helsinkiin viime vuoden joulukuussa. Pariskunnan täydellinen kesäpäivä alkaa kävelyretkellä hyvin aikaisin aamulla – silloin kun Helsingin kadut ovat vielä aivan tyhjiä. Kävelyn jälkeen he pulahtavat uinnille raikkaaseen meriveteen ja palaavat kotiinsa aamiaiselle. Yksi Björkin ja Vernerin mieluisimmista ajanviettopaikoista kesäisessä Helsingissä on Uunisaari. Tänä kesänä suunnitelmissa on vierailla myös Korkeasaaressa. Kesäpäivänä ei sovi myöskään unohtaa jäätelökioskeja!

 

Jalokivikoruja tilaustyönä valmistava Atelier Torbjörn Tillander viettää tänä vuonna 160-vuotisjuhlaansa ja merkkipaalun kunniaksi yritys on lanseerannut ensimmäisen Jenny Tillanderin suunnitteleman korumalliston. Jennylle täydellinen kesäpäivä on kiireetön ja se pitää sisällään kävelyä meren äärellä Kaivopuistossa ja käynnin upeassa Rikhardinkadun kirjastossa. Jenny rakastaa vanhoja kauniita esineitä ja hän kertoo vierailevansa usein Korkeavuorenkadulla sijaitsevassa antiikkia ja vintage-tuotteita myyvässä Fasaanissa. Jennyä inspiroivat myös helsinkiläiset kukkakaupat ja tunnelmalliset kahvilat. Lounaspaikoista Jennyn suosikki on Pompier Esplanadin puiston laidalla.

 

Frenn on suomalainen miestenvaatebrändi, jonka takana ovat Antti Laitinen ja Jarkko Kallio. Jarkon täydelliseen kesäpäivään Helsingissä kuuluu ehdottomasti vierailu Lonnan saarelle. Hän on mielissään, sillä Helsinkiin on viime vuosina syntynyt useita hyviä ravintoloita. Kaupunki on täynnä myös mielenkiintoisia liikkeitä ja pieniä kotimaisia brändejä – luvassa hyvää palvelua ja mukavia kohtaamisia kivijalkakauppiaiden ja suunnittelijoiden kanssa. Kesäpäivää kannattaakin viettää tutustumalla paikallisiin yrityksiin esimerkiksi Punavuoressa ja Korkeavuorenkadulla. Frennillä on oma kahden hengen terassi, johon Jarkko ja Antti mielellään kutsuvat ihmisiä juttelemaan ja nauttimaan kupin espressoa. Jarkko korostaa, että liikkeisiin kannattaa poiketa rohkeasti myös ilman ostoaikeita!