Taiteilijatapaaminen: Lasitaiteilija Marja Hepo-aho


Marraskuun alussa auenneessa Veen emäntä -näyttelyssä lasitaiteilija Marja Hepo-aho avaa Mafka-brändinsä tarinaa, jossa yhdistyy kalevalainen ja ukrainalainen kansanperinne. Niin ukrainalainen ’Mavka’ kuin suomalainen Vellamokin ovat vedessä eläviä, kiehtovia ja arvoituksellisia taruolentoja. Veden myyttinen teema on kulkenut Hepo-ahon töissä koko hänen uransa ajan.

Olet tervetullut tutustumaan uusiin näyttelyteoksiin Helsingin gallerialle itse taiteilijan esitteleminä lauantaina 17.11. kello 11-16!

Taiteilijatapaamisiin on vapaa pääsy, eikä ennakkoilmoittautumista vaadita, senkun poikkeat paikalle.

Teoksissaan taiteilija käsittelee ohikiitävän hetken kauneutta. Hetkellisyys ja katoavaisuus ovat kaiken kiertokulun perusta. Edes Veen emäntä ei voi hallita aikaa: Aallot tulevat, pilvet satavat ja luopumisen jälkeen elämä alkaa aina uudestaan.

Lasi sulassa olomuodossaan ja kiinteän materiaalin optiikka sekä läpinäkyvyys ovat sukua vedelle ja jäälle. Itse työnsä puhaltava lasitaiteilija hallitsee materiaalinsa Veen emännän tavoin. Lasinpuhalluksen haasteellisuus ja menestyminen miesvaltaisella alalla vaatii nuorelta naiselta voimakasta tahtoa ja veemäistä luonnetta.

Löydät näyttelyn Facebook-tapahtumasivun täältä.

Galleria Mafka&Alakoski,
Iso Roobertinkatu 19,
00120 Helsinki

 

Sijainti

Iso Roobertinkatu 19
00120 Helsinki
Suomi
Design District Illustration
event

Galleria Mafka & Alakoski

ma Suljettu
ti–pe 11:00–18:00
la 11:00–16:00
su Suljettu