Taidesalonki PIIRTO 4.–29.04.2018


Taiteilija ANITA SCHADEVITZ:
Planeetta kuumeessa – maalauksia

 

Sairastuttaako maapallokuume meidät pikkuhiljaa?

Maailmassamme tapahtuu nyt paljon asioita yhtä aikaa. Poliittiset uhat, terrorismi, liiallinen väestönkasvu, massiiviset muuttoliikkeet sekä tekninen murros. Pakkaa sekoittavat lisäksi digitalisaatio, sosiaalinen media ja globalisaatio, jotka ovat hyvin nopeasti kutistaneet maapallon. Ihmiset ovat neuvottomia, vanhat systeemit eivät enää toimi ja uusia ei ole vielä kehitetty tarpeeksi. Kuinka juomavesi ja ruoantuotanto saadaan riittämään kaikille? Kuinka elämme ihmisten aiheuttamien luonnonkatastrofien, sairauksien, kaatopaikkojen sekä saastuneen ilman ja veden kanssa?

Onneksi viimeinkin on alettu ymmärtää ilmastonmuutos todeksi, ongelmaksi koko maapallolle. lmastonmuutos tarkoittaa myös vesistöjen muutosta. Luonnossa kaikki vaikuttaa kaikkeen, pieni suureen ja suuri pieneen. Elämä on saanut alkunsa vedessä, eikä ilman puhdasta vettä elämälle nykymuodossa ole edellytyksiä. Tiesitkö, että kaupan merisuolapussin sisältä saattaa löytyä jo nyt muovia?

Ihminen on vienyt maapallon lähelle sen kantokyvyn rajoja. Keksimmekö tarpeeksi nopeasti kuinka Nooan arkki saadaan Marsiin? Historia on todistanut, että ihmiset pystyvät pakon edessä selviämään monesta vaikeasta paikasta ja toimimaan muuttuneissa olosuhteissa. Mutta ehdimmekö ajoissa?

Näyttelyni aihe on jo kolmatta kertaa vesi, se symboloi huoltani tulevista sukupolvista. Maalaan akryyliväreillä, tyylini on naturalistinen, kuvastaen sitä mitä näen. Haluan maalausteni puolustavan luonnon biodiversiteettiä, herkästi haavoittuvia ravintoketjuja ja ekosysteemejä.

Sijoitan aiheeni yhteiskunnalliseen kontekstiin, jotta taiteeni ottaisi osaa laajempaan keskusteluun. Nostan vesi-aiheen esiin yhä uudelleen ja uudelleen. Pyrin vaikuttamaan yleiseen mielipiteeseen, joka voi saada ihmismassat ymmärtämään ja osallistumaan maapallon yhteisiin talkoisiin, löytämään uusia tapoja katsoa asioita, muuttamaan tottumuksiaan ja kunnioittamaan luontoa.

Sijainti

Uudenmaankatu 7
Helsinki
Suomi
Design District Illustration
event

Taidesalonki Piirto

ma Suljettu
ti–pe 11:00–18:00
la–su 11:00–16:00