Taidesalonki – Konstsalong PIIRTO  5.–29.11.2020 Syysmietteitä – Höstfunderingar


Taiteilijat:

Merja Ala-Olla, Panu Hemminki, Eila Leonoff,
Raija Nokkala, Tapani Piirto, Marjukka Reima,
Eva Rossi-Kivimäki, Göran Svahn, Marja Tanninen

• Lähellä Raumaa Ihodessa työskentelevä Merja Ala-Olla on haaveilija, ikuinen romantikko. Hän tuo näyttelyyn pilkettä silmäkulmassa omaavia veistoksiaan. Luonto on hänelle suuri voimanlähde niin veistoksiin, grafiikkaan kuin maalauksiinkin.
• Lapualaisen Panu Hemmingin tyylisuuntaus on surrealistinen ja fantastinen, toki ihan perinteiset maisemat, henkilöt ja muut löytyvät valikoimista. Hän haluaa korostaa pohjalaista surrealismia yhdistettynä hersyvään mielikuvitukseen.
Eila Leonoff Helsingin Vuosaaresta maalaa värikkäitä abstrakteja, katseen vangitsevia öljyvärimaalauksia. Hän matkustaa vuosittain Italiaan hakemaan tunnelmia marmoriveistoksilleen. Hän myös opettaa tuon upean materiaalin monivaiheista prosessia.
Raija Nokkalan koti Uudessakaupungissa on varmaan Suomen värikkäin. Niin ovat myös hänen hersyvän humoristiset naivistiset maalauksensakin; pieniä tarinoita maailmasta, missä kaikki ovat ystäviä keskenään. Niistä ei puutu väriä eikä menoa.
Tapani Piirto maalaa Lauttasaaren ateljeessaan Helsingissä tunnelmallisia henkilöaiheita pehmein sävyin. ”Haluan jättää tilaa katsojille vaalia ja suojella tätä salaisuuden sekä mysteerin tuntua, ne ikään kuin avaavat portin toiseen maailmaan.”
Itä-Vantaalta tulee Marjukka Reima. Teosten voimakkaat värit, suorastaan värikylläisyys, ovat hänen maalaustensa kutsuva voima, pysäyttäen katsojan niiden äärelle tarkastelemaan. Maalaus tempaisee hänet mukaansa.
Eva Rossi-Kivimäen teokset ovat matkanneet pitkän tien sademetsien keskeltä Brazilian Serra da Mantiqueiran vuoristosta Sao Paolon osavaltiosta. Materiaaleina ovat nykyisen kotimaan puolijalokivet. Matkan pituus ei ole ollut esteenä yhteistyölle, tämä on jo hänen 7. näyttelynsä meillä.
• Niin ikään Vantaalta Göran Svahnin teokset ovat vauhdikkaan teknisesti maalattuja, taidokkaasti sommiteltuja ja kiehtovia. Hän on myös taitava valokuvaaja, joten aiheet eivät lopu kesken maalauksista.
Marja Tanninen Helsingin Tapanilasta on mieleltään pikkutarkka esteetikko, joka rakastaa järjestelmällisyyttä ja kauneutta. Kesälahti on taiteilijalle rakas paikka. Varsinkin siellä hän innostuu maalaamaan luonnon kauneutta.

Tervetuloa tutustumaan – Vapaa pääsy!

* * * *

9 KONSTNÄRERS GRUPPUTSTÄLLNING

Merja Ala-Olla – skulpturer (Ihode)
Panu Hemminki – olje- och akrylmålningar (Lappo)
Eila Leonoff – oljemålningar, skulpturer (Helsingfors)
Raija Nokkala – akrylmålningar (Nystad)
Tapani Piirto – oljemålningar (Helsingfors)
Marjukka Reima – akrylmålningar (Vanda)
Eva Rossi-Kivimäki – halvädelstenar (Pindamonhangaban, Brasilien)
Göran Svahn – blanteknik (Vanda)
Marja Tanninen – oljemålningar (Helsingfors )

 

Konstnärerna har haft en eller flera utställningar
i Konstsalong Piirto under de senaste 19 åren.

Välkomna och bekanta er – Fritt inträde!

Sijainti

Uudenmaankatu 7
Helsinki
Suomi
Design District Illustration
event

Taidesalonki Piirto

ma Suljettu
ti–pe 11:00–18:00
la–su 11:00–16:00