Taidesalonki – Konstsalong PIIRTO 15.8. – 8.9.2019: ”Hetkiä ajassa – Stunder i tid”


Aino Kivisaari, taidemaalari – bildkonstnär
Outi Kurkijärvi, taidegraafikko – keramiker
Marja Uusiluoto-Raaska, kuvanveistäjä – skulptör

Eri puolilla Suomea ja ulkomaillakin asuneina me kolme taiteilijaa olemme löytäneet toisemme Turussa. Taiteilijoina meitä yhdistää elämänmittainen tutkimusmatka kuvataiteen maailmassa.
Ainoa kiehtoo akvarellin läpikuultavuus ja arvaamattomuus, ja siitä on tullut hänelle läheisin maalaustekniikka. Tässä näyttelyssä hän yhdistää akvarellia myös kollaasi- ja mixtmedia- tekniikkaan, sekä abstraktein että esittävin teemoin.
Outi tutkii keraamisissa teoksissaan puhtaasti ja pelkistetysti muodon ja pinnan vuorovaikutusta ja harmoniaa pääasiallisena materiaalinaan posliinisavi ja erilaiset lasitteet.
Marjan pienoisveistosten materiaalina ovat erilaiset savilaadut ja hän tutkii mielenkiintoisella tavalla erilaisten patinointien mahdollisuuksia. Hänen teoksissaan on usein ihmisläheinen koskettava viesti katsojalle.

*  *  *  *  *

Vi är tre konstnärer från Åbo. Oss förenar en livslång utforksning i konstens värld.
Aino är fascinerad av akvarellens genomskinlighet och oberäknelighet. I den här utställningen kombinerar hon akvarellmålandet med kollage och mixtmedia.
Outi har studerat, hur hon i sina keramiska arbeten bäst finner harmoni mellan formen och ytan. Materialet är huvudsakligen porslinmassa och glasyrer.
Marja använder olika sorter av lera i sina små skulpturer, som hon på ett intressant sätt behandlar med patina. Hennes verk är tankeväckande och människonära.

Sijainti

Uudenmaankatu 7
Helsinki
Suomi
Design District Illustration
event

Taidesalonki Piirto

ma Suljettu
ti–pe 11:00–18:00
la–su 11:00–16:00