Makkaragalleriassa Sisko Määttä: TUNNELMIA LUONNOSTA II 16.7.–9.8.2019


Sisko Määttä: TUNNELMIA LUONNOSTA II

16.7-9.8.2019

Makkaragalleria
Pursimiehenkatu 2C, 00150 Helsinki
Öppet / Avoinna: må-fr / ma-pe 10–18

 

Huom! Taiteilija on tavattavissa galleriassa 16.7.2019 klo 16 -18!

SISKO MÄÄTTÄ (1951, Oulu) on tehnyt monipuolisen ja moniammatillisen työuransa toisaalla (mm. erikoissuunnittelijana), mutta puusepän tyttönä taide on ollut mukana konkreettisena tekemisenä koko ajan elämässä piirtämisen ja maalaamisen kautta. Maalausta hän on opiskellut itsenäisesti sekä erilaisilla maalauskursseilla; mm. oululaisen taiteilijan Tauno Ohenojan johdolla.

Eläkkeelle jäätyään Sisko Määttä teki todeksi unelmansa. Hän vuokrasi työhuoneen Hiukkavaaran K2 taiteiljayhteisöstä ja aloitti kokopäiväisen taiteellisen työskentelynsä.

Sisko Määttä kertoo: ”Olen saanut innostuksen taiteen tekemiseen jo syntymälahjana. Siitä lähtien, kun kynä pysyi kädessäni, olen piirrellyt ja maalaillut. Luonto puhuttelee minua voimakkaasti myös kertomukset luonnonhengistä, maahisista ja menninkäisistä kiehtovat minua, mistä kaikesta saan energiaa ja inspiroidun ja mikä näkyy myös töissäni. Rakastan eri vuodenaikojen omalaatuisuutta ja kauneutta. Luonnon haavoittuvuus myös toisaalta huolestuttaa.

Olen tunneihminen ja vaistoan myös näkymättömän maailman läsnäolon. Näkymättömyys ilmestyy joskus myös näkyväksi töissäni itseni siihen vaikuttamatta. Haluan kokeilla erilaisia tekniikoita. Viime aikoina akryylillä maalaamisen rinnalla olen tehnyt kierrätystöitä paperi- ja huovanpalasista sekä kangastilkuista. Työskentelen eri tunnetilojen lävitse, jolloin näen maailman eri värisuodattimien kautta, sininen ja violetti näkyvät töissäni nykyään hyvin voimakkaina. Työni eivät edusta mitään tiettyä tyylisuuntaa, ne sijoittuvat ehkä realismin ja abstraktin välimaastoon. Vierailut maineikkaissa gallerioissa ja museoissa myös Suomen ulkopuolella ovat antaneet pontta omaan työskentelyyni.”

Lisätietoja ja kuvia Määtän tuotannosta on nähtävissä alla olevista osoitteista:
http://www.taidesivut.net/siskomaatta
http://www.taidesivut.net/siskomaatta/galleria
http://www.taidesivut.net/siskomaatta/cv
https://instagram.com/siskomart

 

Kuva/Bild: Sisko Määttä

********************

Yhteystiedot/Kontaktuppgifter:

Sisko Määttä
siskokaarina.maatta@gmail.com

Niina Ala-Fossi
makkaragalleria@gmail.com

 

Sijainti

Makkaragalleria
Pursimiehenkatu 2
Helsinki
Suomi
Design District Illustration
event

Feri’s Sausages & Makkaragalleria

ma–pe 10:00–18:00
la–su Suljettu