JUKKA-PEKKA METSÄVAINIO Avaruusluontokuvia 27.3. -14.4.2019 GALLERIA KAJASTE


Maailmalla mainetta niittänyt eturivin astrokuvaaja Jukka-Pekka Metsävainio tuo huikeat astronomiset luontokuvansa näyttelyyn Helsinkiin

Oululainen luontokuvaaja J-P Metsävainio tekee vaativaa työtään kuvataiteen kärki edellä. Kuvataiteellisen työnsä lisäksi Metsävainio on arvostettu astronomisen valokuvauksen kehittäjä ja luennoitsija maailmalla. Hänen valokuviaan käytetään laajasti myös tieteellisessä tarkoituksessa muiden julkaisujen lisäksi. Hän on useasti palkittu tähtikuvaaja, jonka valokuvia on ollut esillä lukuisissa koti- ja ulkomaisissa julkaisuissa. Mm. NASA on valinnut hänen otoksiaan päivän pääkuvaksi useita kertoja.

Taiteilijan teosten synnyttäminen vaatii tarkkaa ennakkosuunnittelua ja yötaivaan sitkeää, jopa useita vuosia kestävää kuvaamista ennen kuin valtavat ja etäiset taivaanilmiöt on saatu valotettua lopullisiksi kuvataiteellisiksi teoksiksi. Metsävainio paljastaa kätkeytyneen maailman meitä ympäröivästä maailmankaikkeudesta. Katsojalle avautuu uusia näkymiä ympäröivään todellisuuteen, kun taiteilija raottaa salaisuuksien verhoa.

Tutustu lisää J-P Metsävainion öiseen työhön hänen nettisivuillaan:

Sijainti

Albertinkatu 30
Helsinki
Suomi
Design District Illustration
event