Designer Studios

Reetta Hiltunen

Näytä kartalla
Reetta Hiltunen

Reetta Hiltusen Katajanokalla sijaitseva kivijalkastudio yhdistää työtilan ja showroomin. Saatavilla on Hiltusen maalaustaidetta, taidegrafiikkaa, asuste- ja sisustustekstiilit sekä taidepostikortteja.

Hiltunen on taustaltaan kuvataiteilija, taidegraafikko (TaM) ja kuosisuunnittelija. Hänen taide on figuratiivista ja leikkisää. Ensisijainen ilmaisumuoto on hienovaraisesti käsintehdyt hahmomaalaukset paperille, joita toisinaan hän jatkotyöstää kollaaseiksi ja vedossarjoiksi. Taidegraafikkona Hiltunen tunnetaan myös pintakuviosuunnittelustaan ja erilaisista painotekniikoista.

Omaa signeeraus-logoa kantavan brändin ytimessä taide kohtaa yleisönsä laajemmin muotoiluun yhdistettynä. Ajatuksena on, että taide jatkaa eloaan pintakuvio suunnittelussa. Taidelähtöiset design-tuotteet ovat perinteistä taidetta edullisempia hankkia ja siten valtayleisön tavoitettavissa. Taide on Hiltusen muotoilussa kaikkialla ja palvelupaletti laaja. Perinteisen taiteen lisäksi Hiltusen kädenjälki näkyy esimerkiksi kankaissa, peleissä ja taiteen eri muotoja hyödynnetään myös kulttuurihyvinvoinnin työpajoissa. Mallistot on valmistettu korkeatasoisesti lähituotantona ja vastuullisesti Euroopassa. Taiteen ja muotoilun synergia tuo ripauksen ylellisyyttä ja taiteen kerronnallisuutta arjen askareisiin. Kaiken toiminnan tavoitteena on tuoda taide osaksi valtaväestön arkea.

Tuotemerkkiin rinnastuu logo saksimaisista tanssijoista kuvastaen Hiltusen CanCan-asennetta; All prints are possible. Malliston tuotteet kantavat Design from Finland -merkkiä.

Design District Illustration
information