Design Services & B2B

Helsinki Design Week

Näytä kartalla
Helsinki Design Week

Vuonna 2005 perustettu  Helsinki Design Week on Pohjoismaiden suurin muotoilufestivaali. Vuosittain syyskuussa järjestettävällä monialaisella festivaalilla näyttäytyvät muotoilun eri osa-alueiden lisäksi muun muassa muoti, arkkitehtuuri ja kaupunkikulttuuri. Helsinki Design Week järjestetään seuraavan kerran 5.–15.9.2019.

Helsinki Design Week esittelee muotoilun uusia tekijöitä ja ilmiöitä, promotoi muotoilua kansainvälisesti yhteistyössä eri toimijoiden kanssa ja tarjoaa kaupunkilaisille alustan osallistua muotoilun keinoin kaupungin kehittämiseen ja siitä keskustelemiseen. Festivaaliohjelma sisältää vuosittain noin 250 tapahtumaa ja tarjoaa tapahtumasisältöä niin ammattilaisille kuin suurelle yleisöllekin.

Päätapahtumat ovat Helsinki Design Weekin ja sen pääyhteistyökumppaneiden tuottamia. Helsinki Design Weekin ohjelma tuotetaan yhdessä muotoilun kotimaisten ja kansainvälisten avaintahojen ja laajan tapahtumajärjestäjäjoukon kanssa. Lisäksi ohjelmassa on avoimen tapahtumahaun kautta mukaan valittua sisältöä. Vuonna 2017 festivaali keräsi yhteensä 161 000 kävijää.

Festivaaliohjelma levittäytyy ympäri kaupunkia lukuisiin eri tapahtumatiloihin: museoista markkinoille, seminaarisaleista salakauppoihin. Festivaali myös etsii aktiivisesti uusia tiloja ja tapoja tutustua kaupunkiin.

Helsinki Design Weekiä tuottaa designpalvelutoimisto Luovi Productions Oy.

Helsinki Design Weekly

Vuoden 2014 kymmenvuotisjuhlansa päätteeksi Helsinki Design Week laajensi toimintansa ympärivuotiseksi lanseeraamalla uuden muotoilun verkkomedian, Helsinki Design Weeklyn.

Julkaisu on tarkoitettu muotoilualan ammattilaisille sekä muotoilusta kiinnostuneille. Helsinki Design Weekly ilmestyy kaksikielisenä suomeksi ja englanniksi.

Helsinki Design Weekly esittelee muotoilun ajankohtaisia ilmiöitä ja pyrkii herättämään keskustelua alan tulevaisuudesta.

Jos olet kiinnostunut kirjoittamaan, tiedottamaan muotoilualan uutisistasi tai mainostamaan Helsinki Design Weeklyssä, ota yhteyttä: anni.korkman(at)helsinkidesignweek.com.

World Design Weeks

World Design Weeks on globaali designviikkojen ja festivaalien verkosto.

Verkoston päätehtävänä on edesauttaa yhteistyötä muotoilun alalla, tukea tuotteen kehitystä ja parantaa luovien alojen taloutta. Näitä edistääkseen WDW tarjoaa verkostoita ja tukea sekä muotoilun alalle että aloille, jotka hyödyntävät muotoilua. Perustajajäseniin kuuluu yhdeksän Design Week -festivaalia kolmessa maanosassa: Seoulissa, Tokiossa, Pekingissä, Torontossa, San Franciscossa, Meksikossa, Barcelonassa, Eindhovenissa ja Helsingissä. Tänäpäivänä World Design Weeks -verkostoon kuuluu yli 30 jäsentä ympäri maailmaa.

Suomi on ensimmäinen maa, jonka edustaja hoitaa World Design Weeks -verkoston presidentin virkaa. Ensimmäisenä presidenttinä toimii Helsinki Design Weekin perustaja ja toimitusjohtaja Kari Korkman.

Kannatusjäsen

Design District Illustration
information