Makkara Gallery presents Agnieszka Polvela: “POSTPARDUM” 25.9.–19.10.2018


Agnieszka Polvela: “POSTPARDUM”

25.9.–19.10.2018

“Minulle tärkeää taiteessa on sen sosiaalinen merkitys. Päämääräni on nostaa taiteen keinoin esille mielestäni liian vähälle huomiolle jäänyttä valitettavan yleistä aihetta: synnytyksen jälkeistä masennusta.

Haluan tuhota tabuja, tuoda esille sen, ettei masennuksessa ei ole mitään hävettävää. Siitä voi ja pitää uskaltaa puhua avoimesti! Masennuksesta kärsivä äiti ajattelee myös olevansa huono äiti, tuntee syyllisyyttä, häpeää ja kärsii ilman apua, ja sitä kautta kärsii hänen koko perheensä. Haluan herätellä ja auttaa äitejä ja heidän perheitään tunnistamaan jo ensimmäiset masennuksen oireet, ja saada heidät puuttumaan ongelmaan ja hakemaan apua mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.

Olen itse kokenut vakavan synnytyksen jälkeisen masennuksen. Kaikkineen se on ollut elämäni vaikein kokemus. Minulla on muistissa mielikuvia tuolta ajalta ja halusin saada niitä työstettyä teoksiksi.

Nyt olen terve. Toisen lapsen syntymän jälkeen osasin jo nauttia äitiydestä ja sen tuomasta onnesta. On raskasta ajatella masentuneita äitejä, jotka pelkäävät puhua asiasta, jäävät siten ilman apua, ja ovat raskaan ongelmansa kanssa yksin. Tästä siis idea aiheelleni.”

 

The works are exhibited between September 25th – October 19th 2018 in the Makkara gallery at Pursimiehenkatu 2C 00150 Helsinki. The Gallery is open from Monday to Friday between 10–18. Welcome!

 

*****

Makkara Gallery
Address: Pursimiehenkatu 2C, 00150 Helsinki
Open: Mon-Fri 10–18

*****

Contact:

Niina Ala-Fossi
makkaragalleria@gmail.com

 

Location

Makkaragalleria
Pursimiehenkatu 2
Helsinki
Suomi
Design District Illustration
event

Feri’s Sausages & Makkaragalleria

Mon Closed
Tue–Thu 11:00–18:00
Fri 11:00–19:00
Sat–Sun Closed